VLADISLAV ĐORĐEVIĆ: „KAKO SE RAVNOPRAVNOST ŽENA I MUŠKARACA PIŠE NA SRPSKOM”?

Emisija „Kako se ravnopravnost žena i muškaraca piše na srpskom?” – nedavno emitovana na TV Prva – samo je jedna u dugom nizu radikalnofeminističkih propagandnih oruđa. Učešće Mihaila Alića je je dragoceno, ali je suštinski samo maska kojim se prikriva propagiranje militantnog feminizma.
Voditeljica Suzana odmah na početku emisije priča melodramsku feminističku žalopojku o teškom položaju žena 50-ih godina XX veka. Ali žene su i tada bile pravno ravnopravne sa muškarcima, a faktički su uživale brojne prednosti. Sada to još više.                       
Poverenica za zaštitu ravnopranosti Brankica Janković štiti „ravnopravnost” zalažući se samo za još veće privilegije žena. Jelena Višnjić je još ekstremnija feministinja. Širi feminističke floskule. Ona tvri da „prava žena regresiraju”? Kako da ne! Zapravo, svuda ženske privilegije rastu! Na jednu Mihailovu primedbu, ona je dodala da emisija ne treba da se bavi „pozicijom muškaraca, nego položajem žena”. Dabome. O poziciji muškaraca ne treba da razgovaramo, nego samo o položaju žena. U pravu je, jer cilj emisije i nije zaštita  ravnopranosti polova, nego opravdavanje još većih povlastica žena.
Suzana je iznela biser: "Postoje istraživanja koja jasno dokazuju da dolazi do marginalizacije žena u društvu." U pravu je. Žene su marginalizovane u rudnicima, šahtovima, štalama, otpadima, farbarama, građarama, drvarama i ostalim "privilegovanim" mestima.
Dok Mihailo gogori o muškim problemima, idu snimci muškarca koji tuče ženu, čime se anuliraju njegove žalbe na nejednak položaj muškaraca prilikom dodele dece. A publika probrano feministička: sve studenti sa Fakulteta političkih nauka i novinarstva, kojima su feministkinje već isprale mozak.

Sve u svemu, emisija „Kako se ravnopravnost žena i muškaraca piše na srpskom?” – kao i svaka druga na glavnotokovskim medijima – imala je za cilj propagiranje radikalog feminizma. Gostovanje Mihaila Alića je dragoceno, ali treba imati u vidu da je ono u osnovi samo maska za davanje privida demokratičnosti. U svakom slučaju, čestitke Mihailu!


Коментари

Популарни постови