ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: Међународни дан породице


Данас – 15. мај – Међународни је дан породице. Тим поводом се у целом свету организују манифестације које прослављају породицу. Али нема прослављања породице без указивања на идеологију која највише разара породицу, а то је родни феминизам (gender feminism).

И у Србији је протесно обележен Међународни дан породице. У Новом Саду – водећем феминистичком центру у Србији – одржана су два таква митинга.

Најпре је од 12 до 13 h испред Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова (Михајла Пупина 16) одржан протесни митинг под слоганом „Заштитимо породицу”. Место митнига је исправо изабрано, јер јер је та покрајинска установа бастион управо разбијања породице. Организатори митинга су Група грађана „Правда за тате и тата је родитељ” из Новог Сада и Удружење грађана „Заштитимо нашу децу” из Суботице.

Говорио је Горан Бујић, главни организатор овог скупа, неформални вођа групе „Првда за тате и тата је родитељ”. Браво Гоги! Говорио је и Слободан (Бата) Тонковић, председник УГ „Заштитимо нашу децу”. Браво Бато! Говорио је и Никола Алексић, председник Еколошког покрета Новог Сада. Браво Ниџо! Говорио је и Зоран Митровић, повереник за Београд удружења „Мушка сигурност – Сигурност за све”. Браво Зоки! Дирљиво је говорила је и Биљана Колар Ераковић, бака из Београда, која због опструирања њене бивше снахе не виђа своје унуче. Браво Биљо! Хвала на доласку.

Скуп су присуством подржали и Дејан Костић, новинар из Велике Плане, који такође због опструирања бивше супруге не виђа сина, и Драгана Баша, једна од водећих личности у „Удружењу за необавезну вакцинацију”. Хвала Колету и Гаги на доласку!

Од 17 до 19 h на средишњем новосадском тргу – Тргу слободе – одржан је други протесни митинг под слоганом „Скуп подршке породици”. Оганизатор овог скупа је Удружење очева из Новог Сада, на чијем челу је Дејан Павловић Дексаја. Браво Дексаја! Све честитике! Скуп је присуством подржао Горан Гонђа, посланик у Скупштини АПВ.

Скуп су подржале и организације: „Родитељ” из Новог Сада, Темерина и Бачке Палaнке, „Удружење жртава насиља Хајр” из Београда, „Удружеље хранитеља”, подружница Шабац и „Удружење очева” из Краљева. Скуп су подржала и удружења из региона: „Удруга за равноправно родитељство” из Хрватске и „Заедничко и одговорно родителство и по развод” из Македоније.

На скупу је указано да је опстанак породице неоходан за будућа поколења и даљи напредак друштва. Указано је на потребу постојања оба родитеља у животу детета.

Они који умају породицу – нека је негују, они који је немају – нека је стекну, а они који је разбијају – нека ућуте. Живела породица! То је најсигурније и најбоље место за човека!

Коментари

Популарни постови