ZAŠTITIMO PORODICU

Srbijo zbor! 
Pozivamo Vas na sabornost u borbi za naše porodice, našu decu i našu budućnost.

U momentu kada je dovedeno u pitanje mentalno i fizičko zdravlje naše dece i opstanak naših porodica, upamtite svi Vi koji se dvoumite ili smatrate da se Vas ovo protiv čega dižemo svoj glas ne tiče, ako izgubimo ovu bitku za naše porodice, koja je ušla u završnu i odlučujuću fazu, sve druge bitke biće uzaludne i bezvredne, jer nema Srbije bez samostalne tradicionalne porodice.

2018 godina, proglašena je godinom porodice. Vreme je da se svi probudimo iz više decenojskog sna i mirnim protestom ispred Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova pošaljemo jasnu poruku da niko od nas nije sam, već da je napad na jednu porodicu, napad na celokupno društvo.

Našoj deci su uskraćeni lični odnosi sa očevima, majkama, braćom, sestrama, bakama, dekama, rođacima. Otimaju decu roditeljima, hraniteljima. Otimaju iz naručja i izvoze van granica naše zemlje.

Koliko je to postalo zabrinjavajuće, govori činjenica da decu oduzimaju bez ikakve zakonske osnove, čak i na osnovu samo paušalne ocene „stručnjaka“ Organa starateljstva.

Našoj deci su uskraćena sva prava zagarantovana Konvencijom o pravima deteta, Konvencijom o ljudskim i manjinskim pravima, Ustavom Republike Srbije, Porodičnim zakonom i dr.

Utorak, 15 maj je dan kada ćemo ukazati na sve probleme sa kojima se suočava porodica, na probleme dece, na jasnu  diskriminaciju dece, roditelja, baka i deka, hranitelja, korisnika centara za socijalni rad, na probleme svih građana. Ukazaćemo na institucionalno i sistemsko nasilje koje se nesmetano sprovodi nad decom i porodicama u Srbiji.

Novosadska GG “ PRAVDA ZA TATE- i tata je roditelj“ i UG „ZAŠTITIMO NAŠU DECU“ iz Subotice, oštećeni građani pozivaju vas da im se pridružite 15.05.2018. godine, ispred Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Bulevar Mihajla Pupina 16 u Novom Sadu, sa početkom u 11,59 časova.

Tražimo prestanak razbijanja porodice od strane centara za socijalni rad, ravnopravno roditeljstvo za decu posle razvoda, sprečavanje otudjivanja dece od svojih roditelja, prestanak institucionalog zlostavljanja građana... Tražimo smenu direktorke Centra za socijalni rad Novi Sad, Dobrile Čačije.

Vreme je da pokažemo da smo jači od laži i prevara. Vreme je da se stane na put organizovanom kriminalu, da sačuvamo porodicu, i odbranimo prava sve dece.




Коментари

Популарни постови