ВЛАДИСЛАВ ЂОЂЕВИЋ: ФЕМИНИСТИЧКА ТЕРМИНОЛОШКА РАСТЕГЉИВОСТ


Основна тактика феминисткиња састоји се у терминолошкој растегљивости. Примери?

Некада је самохрана мајка био израз за жену удовицу која сама без мужа подиже децу. То је био и израз за жену коју је напустио муж и који се не брине ни за њу ни за децу. Данас се израз самохрана мајка не односи само на удовице, него и на жене чији су мужеви живи и здрави. И не односи се само на жене које је напустио муж, него и на оне које су напустиле мужеве. Запрво, то је чешћи случај. И не односи се само на жене које саме издржаваје себе и децу, него и на оне које издржавају алиментацијама бивши мужеви. А самохрана мајка ће ускоро да буде жена и коју ће да плаћа држава из алиментационих фондова.

Некада је брак био уговор између мушкарца и жене склопљен у општини и у цркви. Данас брак не подразумева никакав уговор: ни у општини, а још мање у цркви. Данас је то свака „ванбрачна заједница”. Тако чак стоји и у нашем Уставу (Члан 62). Ако живите с неким ви сте у браку.

Некада је члан породице био онај с ким сте у крвном сродству или пак у браку или тазбинским односима. Данас је члан породице свака особа с којом сте имали или имате секс. Штавише, то је свака особа с ком сте у били или јесте у „емотивној вези”.

Некада је насиље била груба повреда другог. Данас је тај попјам проширен толико да подразумева и сваку баналну свађу.

Некада је у сексуално узнемиравање било неко озбиљно сексуално прогањање. Данас је то и причање масних вицева или пак само комплементирање. Рећи данас девојци „мацо” је „сексуално узнемиравање”.

Некада је педофилија била секс се детем. Данас је то и излазак на пиће са тинејџерком.

Иза свих тих апсурних терминолошких проширења стоји лезбофеминистички лоби. Циљ је у свим случајевима исти: прошитити права жена, а смањити права мушкараца, тј. смањити одговорности и дужности жена, а повећати одговорности и дужности мушкараца. А иза свега стоји лезбијска мизандрија.

Коментари

Популарни постови