Jedno od uobičajenih sredstava majki, u toku razvoda, u zloupotrebi dece i roditeljskog prava je lažno prijavljivanje očeva za Nasilje u porodici

Jedno od uobičajenih sredstava majki, u
toku razvoda, u zloupotrebi dece i roditeljskog prava je lažno prijavljivanje očeva za Nasilje u porodici. Kako su fizičke povrede, najbolji i najlakši način za dokazivanje, brojne radikalno feminističke organizacije podučavaju žene u takvim situaijama na koji način da sebi nanesu fizičke povrede, a da to deluje kao povreda zadobijena tokom Nasilja. U značajnom porastu su i lažne prijave za seksualno zlostavljanje dece, odnosno, krivična dela iz oblasti seksualnih delikata, što je POSEBNO štetnu po decu. Evo nekoliko istinitih prijava:

-U postupku razvoda, posle 10 godina zajedničkog života, od strane majke je prijavljen otac da je, po njenom dolasku iz porodilišta, poljubio svog prvorođenog sina u pišu.

-U postupku razvoda prijavljen je otac da je par godina ranije, prilikom kupanja svoje kćerke, zadržao duže šaku na njenom medjunožju.

-U postupku razvoda majka je prijavila događaj koji se dogodio pre šest godina kada je suprug masturbirao u bračnoj postelji, dok se kraj nje nalazio krevetac u kojem je spavala njihova šestomesečna kćerka.

-U postupku razvoda prijavljen je otac da je svom sinu, par godina ranije,  posle kupanja zavrtao kožicu na penisu, po preporuci detetovog pedijatra.

-U postupku razvoda prijavljen je otac da je godinu dana ranije, tokom boravka sa detetom u parku radi igre, uveo devojčicu staru dve godine do predvorja muškog toaleta, zbog sopstvene fiziološke potrebe.

Znam za puno sličnih primera i mogao bih mnogo da nabrajam. Tužilaštvo i sudovi sve ove prijave procesuiraju. Postupci traju godinama. I, iskreno, uglavnom, se završavaju oslobađajućim presudama. Sudovi oslobađaju krivice, međutim osuda sredine u kojima ti ljudi žive ostaje i nije vezana za odluke sudova. Na takve muškarce stavljena je "kapa" pedofila i život u istim sredima im postaje znatno teži. Takođe, ogromnu štetu preživljavaju i deca, jer su, za sredinu, "žrtve seksualnog zlostavljanja". Nemam saznanja da je bilo koja majka osuđena za Lažno prijavljive, koje predstavlja krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. PREPORUČUJEM da OBAVEZNO, u situacijama lažnog prijavljivanja, kod parničnih sudova ZATRAŽITE VEŠTAČENJE STANJA MENTALNOG ZDRAVLJA takvih majki.

Tekst: Kostić Dejan


Коментари

Популарни постови