ЂОРЂИЈА АКСЕНТИЈЕВИЋ: ТРЕНИРАЊЕ ЖЕНСКОГ НАРЦИЗМА


Јуче – у суботу 3. септембра 2022. – на зиду моје фејсбук пријатељице Ђорђије Аксентијевић појавио се чланак о једној жени која се борила на страни Ирске републиканске армије и погинула штитећи младића. Написао сам коментар у којем сам истако да је учешће жена у ратним сукобима изузетак од општег правила да ратне сукобе воде мушкарци. Јованка Орлеанка се борила у Стогодишњем рату, али је изузетак. Милунка Савић се борила у Првом светском рату, али је изузетак. Та жена из Ирске је такође изузетак. А феминистичка пропаганда те жене изузетке уздиже до небеса. Битно је жену поставити на пиједестал, без обзира што су ретки изузеци.


А да је реч о феминистичкој спин пропаганди – како сам и слутио – доказује и Ђорђијин коментар упућен мени (17:51): „Žene i rađaju, zamislite! Obavljaju i teže poslove oko dece. Uglavnom jednako doprinose budžetu, ako trebaju i većinski da ratuju, s razvojem tehnologije, nestaćete kao pol. Pozdravljam Vas i blago majci, sestri i suprugi kojе Vas imaju.” Kоментар је драгоцен, јер открива природу и циљ Ђорђијине објаве. Прави циљ је пропагирање женског нарцизма.

Прво. Дабоме да жене рађају, али то је потпуно изван контекста. Коме треба објашњавати који пол рађа, а који не? Дакле, опаска је дата само зато да се жене узвеличају, а мушкарци понизе. Коментаторка је желела и мене лично да понизи. Тобоже не знам који пол рађа. Ваљда сам толика будала да ни то не знам. Али не љутим се на увредљиву инсинуацију, јер је све подређено ширењу женског нарцизма.

Друго. Дабоме да се жене много баве децом, али ни то није тема објаве. Опет је опска дата само да би се узвеличале жене, а омаловажили мушкарци. Дакле, опет женски нарцизам. Иначе, за децу се старају и очеви. Већину времена са децом пороводе мајке, али по сопственој вољи и нахођену. Нико их на то не присиљава. Саме то желе и махом у томе уживају. А већину дететових материјалних потреба обезбеђују очеви. Није увек тако, али у већини породица је тако. Дакле, омаловажавање улоге очева у отхрањивању деце је неумесно. Али важно је хранити женски его.

Треће. Дабоме да многе жене раде, али то такође није тема објаве. Опет је опаска ту да би се жене уздигле, а мушкарци омаловажили. Дакле, опет женски нарцизам. А опаска не само да је изван контекста, него је и нетачна. У већини породица мушкарци или потпуно доприносе кућном буџету или већински. Има обрнутих случајева, али су реткост. Дакле, омаловажити мушкарчев економски напор је неумесно. Отет се храни женски его.

Четврто. Теза да жене ратују „većinski” није тачна. У свим радовима у историји ратовали су или поптуно или већински мушкарци. Погрешна теза је ту само да би се жене узвеличале, а мушкарци деградирали. Опаска је одраз женског нарцизма, а се историјским чињеницама нема везе.

Пето. Ауторка прижељкује да „s razvojem tehnologije” мушкрци као пол нестану. Опаска је драгоцена, јер указује на праве намере ауторке: да се сатру мушкост и мушкарци. Дакле, непатоврен женски нарцизам.

Шесто. Ауторка на крају иронично спомиње моју мајку, сестру и супругу. Хвала јој на личном обраћању, макар и ироничном, али немам ни мајку, ни сестру, ни супругу. Имам само оца и брата. То ауторка није могла знати, али њој није ни циљ да ишта зна и икога ишта обавести. Њен циљ је само да развија женски нарцизам. Поред Ђорђије и њој сличних пропагаторки женског нарцизма није ни чудо што су нам жене постале јако егоистичне и што масовно пуцају везе и бракови.

Аутор: Владислав Ђорђевић

Коментари

Популарни постови