Шта се дешава када силеџија дигне руку на мушкарца и дете?

Брзом и ефикасном акцијом припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Н. В. (1987) осумњиченог да је у Београду на Ади Циганлији физички напао жену.

Након појаве снимка насиља на друштвеним мрежама, полиција је одмах реаговала, идентификовала починиоца и ухапсила га. 

Браво за ову муњевиту реакцију полиције. Група грађана "ПРАВДА ЗА ТАТЕ" осуђује све облике насиља!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је да у Србији насиље неће бити толерисано.


„За силеџије нема места у нашем друштву. Свака битанга која буде дигла руку на жену или дете биће пронађена и кажњена“, истакао је министар Вулин и позвао жртве насиља да насилнике одмах пријаве полицији.

Шта се дешава када битанга подигне руку на мушкарца, оца, када недељама, месецима, па чак и годинама спроводи психичко и емотивно насиље над мушкарцем?

Наравно, да се ништа не дешава, јер је у Србији дозвољено спровођење свих облика насиља над очевима и мушкарцима, нарочито када су "битанге" жене које спроводе насиље над њима. Жена може годинама да спроводи све облике насиља над мушкарцем и да за то никада не одговара јер је то политика државе.

Жена годинама може да ускраћује личне односе детету са оцем, и тиме спроводи отуђивање над дететом и да никада не опдговара за овај облик најбруталнијег облика емоционалног злостављања.

Отуђивање је, емоционално злостављање. Мотиви за отуђивање детета су бројни, позадина психопатолошка.

Емоционално злостављење, одредбама Породичног закона је злоупотребародитељског права. Истим законом ЗАБРАЊЕНА је злоупотреба родитељског права. Ограничавање детету слободе кретања и комуникације са трећим лицима (отац и фамилија са очеве стране), дрско, безобзирно и злонамерно понашање према детету НАРОЧИТО СЕ СМАТРА одредбама Породичног закона - НАСИЉЕМ У ПОРОДИЦИ. Истим законом - ЗАБРАЊЕНО је насиље у породици. Кривични законик за кривично дело насиље у породици учињено на штету малолетника предвиђа затворску казну до 10 година .

Али све то је само мртво слово на папиру. Центри за социјални рад прикривају и помажу ову злоупотребу родитељског права и насиља у породици. Судови, тужилаштва и полиција, углавном, толеришу ова забрањена понашања жена.




Коментари

Популарни постови