10 разлога зашто летећи мајмуни бране нарциса


Тајна тактика број 1 коју злоћудни нарцис користи да повреди жртвеног јарца је да регрутује летеће мајмуне да обаве његов прљави посао. То је злоупотреба од стране пуномоћника. Летећи мајмуни се окупљају на жртвеном јарцу у покушају да све ућуткају, контролишу и малтретирају.

Нарцис је био толико лукаво паметан да завара летеће мајмуне о томе ко су они заиста. Нарцис је као Џекил и Хајд. Имају две различите личности. За летеће мајмуне делују сирупасто слатко. Ипак, према жртвеном јарцу, нарцис је окрутан, манипулативан и потпуно психички насилан.


Летећи мајмуни могу бити нарцисови пријатељи, деца, сарадници, супружници или рођаци. Ови летећи мајмуни ће бранити, штитити и борити се у име нарциса.


10 разлога зашто летећи мајмуни бране злоћудног нарциса:


1. Недостатак свести - Летећим мајмунима недостаје свест. Због своје неспособности да у потпуности схвате сопствену стварност и негативног понашања нарциса, они су потпуно несвесни колико је нарцис злонамеран.


2. Траума веза – према Medical News Today, „Траума веза је психолошки одговор на злостављање. То се дешава када злостављана особа створи нездраву везу са особом која је злоставља." Летећи мајмун који доживљава злостављање од стране нарциса може развити симпатију према овој токсичној особи, која постаје појачана циклусима злостављања, праћених кајањем. Друго име за трауматску везу је Стокхолмски синдром.


3. Зависни однос – Да бисмо разумели сузависност, хајде да прво размотримо дефиницију шта она значи. Према Meriam Webster.com, „Сависност је психолошко стање или однос у којем особом контролише или манипулише друга особа која је погођена патолошким стањем.“ Због тога је летећим мајмунима тако тешко да напусте нездраву везу са малигним нарцисом. Зависни летећи мајмуни жртвују своје животе, ментално здравље, емоције, потребе и сигурност. Они немају храбрости да прекину ову нездраву везу.


4. Идолопоклонство – Летећи мајмуни постављају нарциса на високо постоље. Они обожавају злоћудног нарциса као да је та особа бог или нека врста краља или краљице. Летећи мајмуни су посвећени, одани и лојални нарцисоиду, што је облик идолопоклонства.


5. Порицање и дисфункција – Још један разлог зашто летећи мајмуни бране нарциса је тај што живе у порицању и дисфункцији. Сви односи са нарцисом су нефункционални. Не постоји ништа здраво или позитивно што може произаћи из ових деструктивних односа. Летећи мајмуни живе у порицању о томе ко је заправо зависни наркоман. Не желе да верују да их ова токсична особа намерно повређује, манипулише њима, гаси их и користи их као прљаво смеће. Термин нефункционалан се дефинише као "ненормално или оштећено функционисање" од стране појединачне особе, између људи у било којој врсти односа или међу члановима породице. Лоше функционисање се односи и на понашање и на односе који не функционишу и који имају један или више негативних, нездравих аспеката, као што су лоша комуникација или чести сукоби.


6. Фактор страха – Огроман фактор који утиче на то зашто летећи мајмуни штите нарцисте је укорењен у страху. Они се ужасавају да ће их нарцис одбацити, малтретирати, злостављати, одбацити или повредити. Због тога остају лојални нарцису како би придобили њихову наклоност и остали на њиховој доброј страни.


7. Праћење суђења за новац Понекад летећи мајмуни имају злокобни мотив да буду лојални нарцисоиду. Ако нарцис има богатство, моћ или било коју врсту утицаја који може бити од користи, летећи мајмуни ће издржати токсичног нарциса јер желе да добију породично наследство, да буду у фонду поверења и/или да добију све облике новчаних добити. Новац је за њих велика мотивација! Једном када нарцис умре, летећи мајмуни не само да узимају свој део наследства, већ лажу, краду и варају жртвеног јарца из свог наследног/поверилачког фонда. Ако сте жртвени јарац или црна овца у породици, имајте на уму да ако сте корисник нарциса или другог родитеља, можда ћете морати да тражите правни савет да бисте се изборили за свој правичан део наследства.


8. Психолошки нестабилан – Још један разлог зашто летећи мајмуни могу да бране нарциса је тај што су психолошки нестабилни. Немају здрав ум и прилично су токсични. Неки од летећих мајмуна могу бити малигни нарцис, социопата или имати поремећај личности.


9. Несигурне кукавице – Летећи мајмуни су несигурне кукавице. Познати су по томе што су следбеници и угађали људима. Због своје неадекватности и недостатка самопоуздања, осећају се немоћно према нарцисоиду. Стога настављају да се лепо играју са нарцисом и прате њихова наређења.


10. Испрани мозак – Често је нарцис мајстор манипулације. Они су стручни преварант који је преварио летеће мајмуне. Ово се враћа на сузависност. Летећи мајмуни удовољавају нарцису. Нарцис им испире мозак и слепи су за оно што се дешава. Упркос менталном злостављању, физичком злостављању, угађању гасом и дражењу које могу доживети од нарциса, они неће признати истину јер то дубоко боли. Летећи мајмуни увек наседају на злокобне трикове зависника; кука, линија и висак! Један од главних кључева за излечење је да се удаљите од насилних односа. Схватите да су ваше здраве границе важне. Сматрајте то невидљивом оградом између вас и других људи. Границе су начин да будете сигурни и да имате душевни мир.


Да ли сте лично искусили летеће мајмуне? Ако јесте, да ли су то ваша браћа и сестре, родитељи, рођаци, сарадници, бивши партнер или пријатељ? Зашто верујете да се летећи мајмуни бране и остају верни нарцису?
Аутор текста: Dana Arcuri, аутор, тренер, исцелитељ емоција и енергије

Коментари

Популарни постови