СЛАВИЦА МИЛЕНОВИЋ: СМИЉА ИГИЋ- ГРАДСКИ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И УДРУЖЕЉЕ КРИЗНИ ЦЕНТАР ЗА МУШКАРЦЕ


Поштовани читаоци, агонија породице којој је одузето дете се наставља, будући да су пре два дана били на разговору у ЦСР Звездара, по питању виђања своје 6-годишње ћерке. Надали су се да ће  коначно, дозволити да виде дете за које су је видели само 3 пута, али им је психолог Центра, о коме ће у овом тексту бити речи, без имало саосећања одбрусила да не зна када ће моћи да виде дете, али ове недеље сигурно неће! Родитељи су се силно потресли, будући да им Центар без икаквог нормалног разлога не дозвољава да виде дете, на шта је и адвокат бурно реаговао и запретио новом кривичном пријавом. У тексту ће такође бити речи о учешћу норвешких организација у обучавању те особе. Народе Божији, нешто у овој причи озбиљно није у реду!

Ко над ким заправо врши насиље? Ко кога злоставља и ЗАШТО?

Породица Тркуља којима је дете одузето од стране Центра за социјални рад готово искључиву комуникацију има са службеницом Центра за социјални рад а у питању је психолог Смиља Игић.

Од могућа три телефона центра за социјални рад Звездара могуће је доћи само до једног, управо оног који користи психолог Смиља Игић која очито и без икакве сумње води главну реч у целом овом случају. Да ли је и једини?

До социјалних радника није могуће доћи, она је та која од почетка зове телефоном родитеље, ненајављено долази код њих у кућу, без претходних писмених или усмених најава, иако има њихове телефоне 24 часа доступне.

Има ли психолог Градског центра за социјални рад Звездара Смиља Игић сва овлашћења која је придала себи, и да ли прекорачује овлашћења у служби?
Crisis Centre for Men Serbia
Смиља Игић, поред радног места као психолог у Центру за социјални рад Звездара уједно је и један од оснивача организације цивилног друштва “Кризни центар за мушкарце” која реализује услугу психотерапијског третмана мушкараца починиоца насиља у партнерском односу под називом “Crisis Centre for Men Serbia” што можете видетиОВДЕ.

Родитељи су кроз плач данас изјавили да их управо Смиља Игић тортурише и психички злоставља. Девојчица са само 6 година живота је физички одвојена од својих биолошких родитеља сада већ 49 дана! А данас им је саопштила да ће разматрати да се њима, дакле родитељима оцу и мајци укине виђање сопственог детета са сваке друге недеље на то да је више уопште не виђају – по речима родитеља који су овога пута били у присуству законског заступника то јест адвоката.

О Центру Crisis Centre for Men Serbia

Кризни центар за мушкарце (КЦМ) је организација цивилног друштва, основана 2012 године, која пружа услуге специјализованог психосоцијалног третмана мушкараца починилаца насиља у партнерским односима, обуке и супервизије професионалаца за спровођење овог третмана, као и услуге истраживања феномена насиља уопште. Своју делатност обавља у складу са вредностима равноправности међу половима, те вредностима ненасилних и конструктивних партнерских и породичних односа.
Наш тим чине психотерапеути и психолошки саветници, са вишегодишњим искуством рада на откривању и спречавању породичног насиља, као и на заштити жртава насиља. Наши стручњаци су стекли специјализована знања и вештине за посао који обављају кроз обуку у норвешкој организацији Алтернатива насиљу (Alternativ Til Vold, ATV). Наши стручњаци су и коаутори програма третмана починилаца насиља у партнерским односима у Србији, који је акредитован код Републичког завода за социјалну заштиту.

Кризни центар за мушкарце делује у Републици Србији и региону. – пише на сајту Центра али не Центра за социјални рад већ “Кризног центра за мушкарце”.

Коментари

Популарни постови