ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: „БОРБА ПРОТИВ БРАКА И ПОРОДИЦЕ” !




Вероватно међу српским јавним радницим не постоји особа које више од мене подвлачи тезу да је феминизам покрет против брака и породице. На срећу то полако препознају и црквени великодостојници.
У Васкршњој посланици Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије је рекао: „Апелујемо да се укине насиље над српским језиком и одредбе закона које то насиље намећу, нарочито кроз противуставан закон, који намеће такозвани родно осетљив језик иза ког се крије борба против брака и породице.” Патријарх није споменуо ни феминизам, ни феминисткиње, а могао је. Јер лоби који намеће родно осетљив језик је феминистички, а оне које га намећу су феминисткиње. То патријарх није могао да преломи преко устију, али је свеједно погодио суштину.
Бранкица Јанаковић је у емисији „Четвртом у 9” у четвртак 20. априла 2023.рекла: „Ја сам била зачуђена због чега је употреба родно осетљивог језика била удар на брак и породицу. То ме силно забринуло.” Али она је или глупа или се прави глупа. Биће да је то друго у питању. Зна она врло добро да је феминистички лоби – којем и сама припада – огорчени противник брака и породице. Феминисткиње наговарају девојке да се не удају. Наговарају их да абортирају. Ако већ одлуче да роде, наговарају их да дете роде „за себе”, дакле, ванбрачно или, још боље, вештачком инсеминацијом од семена неког анонимног донатора. Наговарају удате жене да се разведу. Наговарају жене да ако већ желе да живе са мушкарцем то чине не у браку, него у „партнерским односима”. Отворено препоручују промискуитет, а он је смрт брачне верности и љубави Дакле, феминизам је изричито против брака и породице. Све то Бранкица Јанковић зна, али блефира и манипулише. Прави се Тоша.
Добро је да је Његова Светост прозвала – макар и посредно – феминистички лоби као противника брака и породице. Црква се буди из дремежа. Благодарим Његовој Светости Патријарху српском на посредној подршци мом раду.

Коментари

Популарни постови