ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: ДИСКРИМИНАЦИЈА



Реч дискриминација је по пореклу, сврси и смислу правни термин и означава немање истих права. Али у Србији мушкарци и жене имају иста права. Не постоји никаква дискриминиација. Заправао, кад би пажљиво погледали законе видели би да заправо жене имају бројне привилегије. Дакле, ако се уопште говори о дискриминацији, може се говорити само о дискриминацији мушкараца.

А када феминисткиње говоре о дискриминацији оне заправо говоре о различитој заступљености мушкараца и жена у неким занимањима. То је потпуно извитоперење значења те речи.

А то што постоје разлике у заступљености је резултат чињенице да се мушкарци и жене природно разликују. Разликују се биолошки: цитолошки, ембриолошки, хематолошки, физиолошки, патофизиолошки, неуролошки, ендокринолошки, анатомски, морфолошки итд. Разликују се и психички. Имају различите вредности, ставове, аспирације итд. Дакле, не ради се ту о било каквој дискриминацији, него о природним полним разликама. Опет долазимо до – како гласи моја књига – „занемаривања биологије”. Код феминисткиња је то занемаривање свесна и малициозна манипулација.

Коментари

Популарни постови