Viktor Radun: Neophodnost pokreta za prava muškaraca

Nama je hitno neophodan što širi pokret za prava muškaraca, u sklopu borbe za ravnopravnost polova (rodovi su društveni konstrukt radikalnih feministkinja) jer je ravnoteža među polovima narušena, uprkos tome što nas ubeđuju sa svih strana u ugroženost prava žena.
U tom smislu, potrebno je raditi na informisanju i upoznavanju što većeg kruga ljudi sa ciljem da se podigne svest o ugroženosti prava muškaraca i očeva i ukaže na neravnopravnost polova.

Treba što više širiti vesti i spoznaje o ugroženosti prava muškaraca, na svaki mogući način. Koji su to sve načini? Mogao bih izdvojiti sledeće načine:
- korišćenje društvenih mreža - FB, Tviter i druge - delite, pišite, komentarišite, lajkujte, koristite sve mogućnosti.
- gostovanja na medijima
- konferencije za štampu
- neformalni razgovori sa prijateljima i poznanicima
- organizovanje javnih tribina, predavanja i dr.
- objavljivanje članaka, eseja, kritika, prikaza, osvrta na događaje, istaknute autore i trendove u svetu i kod nas
- raspravljanje o zakonima koji treba da budu doneti i ukazivanje na njihovu štetnost po prava muškaraca
- zakazivanje sastanaka kod nadležnih državnih tela i organa, traženje mišljenja advokata i dr.
- koristiti svaku drugu priliku i mogućnost koji nam stoje na raspolaganju.

Treba uvek imati na umu da borba za prava muškaraca nije i ne sme biti uperena protiv žena već protiv nasilnog i neosnovanog uzurpiranja sudstva, nadležnih državnih organa i NVO, koje nanosi štetu kako muškarcima tako i ženama. Stoga žene treba da razumeju da je ova naša borba pravedna i da se odnosi jednako i na žene. Jer, valja se podsetiti filozofske istine da je ravnoteža među polovima, uvažavanje, poštovanje, razumevanje i ljubav osnova društvenog sistema i da je osnovna ćelija zdravog društva upravo uravnotežen odnos između muškarca i žene, u kojem i jedni i drugi imaju i prava i obaveze.

Radikalni lezbo-feminizam se zasniva na mtžnji prema muškarcima, on nagoni žene da se okreću protiv muškaraca, da ih tuže, osuđuju i koriste. Radikalni feminizam se zasniva na potpuno nakaradnoj filozofiji: dati ženama sva prava, ali ne i obaveze, a muškarcima obrnuto: nametnuti obaveze, a umanjiti prava. To je jedno krajnje bolesno stanovište. Kao rezultat toga, muškarci se sve više povlače, odustaju od brakova, od stvaranja potomstva, bivaju kažnjavani, nameću im se silne obaveze, i zato je sve više frustriranih, uplašenih, depresivnih muškaraca, sve više samoubistava, sve više usamljenih na obe strane.


Muškarcima se nameće da prepuštaju radna mesta i pozicije u politici i društvu ženama ne po osnovu kvaliteta i stručnosti (što bi bilo jedino ispravno) već po osnovu zakona koji nalaže obaveznu zastupljenost žena u određenom procentu (tj. kvoti), ne ulazeći uopšte u vrednovanje koliko i kako neka žena obavlja neki posao.
Stoga treba pozvati sve žene koje razumeju suštinu ove borbe, dobronamerne, plemenite, posvećene, koje uvažavaju i vole muškarce, tradiciju i porodicu, da nam se pridruže u ovoj borbi, kako bismo uspeli da postignemo istinsku ravotežu, na radost i zadovoljstvo svih. Jer nijedno društvo nije zdravo i srećno dok god bilo koji član tog društva strada ili pati.

Draga gospodo, mi smo u ratu sa ženama, ratu koji mi, čestiti miskarci, nikako nismo želeli i ne želimo. Jer mi volimo žene. A verujemo da ni čestite žene to nisu želele. Ali ovaj rat su nam nametnule isfrustrirane lezbofeministkinje koje žene drže u zabludi ispirajući im mozak da ih muškarci mrze i da one mogu sve same. Pa eto, mogu same i zato ostaju usamljene i izolovane od muškaraca. Da li je to ono što je ženama potrebno? Da li je to ono što je nama muškarcima potrebno?




Коментари

  1. Tek kad otkrijete koja grupa, uglavnom muškaraca, i zašto, finansira ove lezbofeminističke kampanje bićete u stanju da se protiv ovoga i borite.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови