VLADIMIR JEREMIĆ: ODUZIMANJE DETETA MILI ALEČKOVIĆ

Koliko znam, zakon i CSR bi trebalo da brinu o dobrobiti deteta. Ako je dete sito, okupano, ako mu je pružena sva moguća ljubav i nega pa čemu onda oduzimanje dece? Šta se konkretno zameralo Alečković da je moralo doći do ovako radikalnog načina oduzimanja deteta? Ako je i zbog njenih političkih stavova- mnogo je i to kao društvo ne smemo dopustiti jer će sutra bilo čije dete biti na nečijoj meti radi političkog stava roditelja, hranitelja ili bilo koga iz familije. 

Takođe se ne sme dozvoliti niti da siromaštvo bude razlog za oduzimanje dece jer siromašan u Srbiji zaista nije teško postati, dovoljno je da "gazda" ustane na levu nogu, da ga odbije "sponzoruša" prethodne večeri ili da se jednostavno zbog neljudskih uslova rada čovek na poslu razboli i eto vas na ivici egzistencije i u redu za socijalu.
Dakle, iako se ne slažem sa politčkim uverenjima Mile Alečković u ovom slučaju ima moju APSOLUTNU PODRŠKU jer CSR treba da budu ustanove gde će ugroženi tražiti i dobijati pomoć, a ne kazamati i kopije Komunalne policije, Gestapa i sl.  Država se previše meša u porodicu tamo gde ne treba dok kod kriminalaca i nasilnika ne sme ni da pokuca na vrata i da vidi u kakvom su stanju njihova deca koja će sutra naslediti "porodične biznise".

Коментари

Популарни постови