Nikola Dragović: MUŠKARCI I ŽENE U 2016

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku objavljenim u ediciji "Žene i muškarci u RS" (uz podršku Agencije za rodnu ravnopravnost  "UN WOMEN"), tokom 2016.godine u Srbiji je nasilno preminulo 2.858 lica od čega 792 žene ili 27,7% i 2066 muškaraca ili 65,4%.

Najviše je stradala populacija starosti iznad 60 godina, u kojoj je nasilno usmrćeno 1529 lica ili 53,5% od ukupno stradalih. Iz ove starosne grupe smrtno je stradalo 529 (34,6%) žena i 1000 (65,4%) muškaraca. Nesrećnim slučajem život je izgubilo 760 osoba i to 262 (34,5%) žene i 498 (65,5%) muškaraca. Ubilo se 496 lica, od čega 154 (31%) žena i 342 (69%) muškarca. Ubijeno je 16 žena i 24 muškarca. Ostali smrtno nastradali su : 97 žena i 136 muškaraca.
Toliko o manipulaciji podacima o tri poginule žene i dva samoubistva muškaraca u porodičnom nasilju. Svakako da je to mnogo i nedopustivo, ali težište prevencije nasilja nije na nasilništvu u porodici i "muškim krvnicima".
"Dušebrižnici" očigledno imaju drugi cilj.
O ravnopravnosti na rad i zaposlenje; Prema navedenoj ediciju RZS-a u 2016.godini je bilo (od ukupnog broja radno) sposobnih I to: zaposlenih žena nešto manje od 40%, a muškaraca oko 55%. Nezaposlenih žena koje traže posao je bilo oko 5%, a muškaraca oko 8%. Neaktivnih (znači onih lica koji ne traže posao) je bilo i to: žena oko 55%, a muškaraca nešto više od 30%.

Sanja V. Vasić u članku o nasilnom prekidu trudnoće objašnjava  kako je veštački prekid trudnoće, postao dominantan metod kontrole rađanja kod žena germinativnog doba u Srbiji, na što muškarci nemaju baš nikakvog prva u odlučivanju o zajedničkom nerođenom detetu. Interesanto je - pa citiram S.V.V. "Takođe je neverovatna činjenica, da maloletna lica od 16 godina (maloletnice), nisu dovoljno zrela da donese odluku o tome ko će biti predsednik države i samim tim nemaju pravo glasa; ne mogu kupiti cigarete na trafici... ali itekako mogu samostalno odlučiti da izvrše abortus.."

Uznemiravajuće i užasne i …slike nerođene dece nakon nasilnog prekida trudnoće ne mogu objaviti. Ne mogu objaviti ni sliku Gianna Jessen koja danas putuje svetom s´ jakim razlogom. Dok je bila u majčinoj utrobi pokušali su je ubiti ubrizgavanjem slane vode….. Ceo članak se može naći na Sajtu studenata medicine Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Pozdravljam gospodu Alića,Đorđevića,Bujića i druge koji (verujem) vide kuda vodi navodno dušebrižništvo o rodnoj, polnoj  ko zna kojoj još ravnopravnosti, ali ćute. Valjda moraju da ćute!?


Коментари

Популарни постови