ВЛАДИСЛАВ ЂОРЂЕВИЋ: ШТА ЈЕ ПРАВИ ЦИЉ „ЗАКОНА О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ”?

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије позвао је све „грађане и грађанке” да дају примедбе на Нацрт закона о родној равноправности. Ово су моје:

1) Закон је језичка манипулација. У његовом називу стоји реч „равноправност”. Чим обичан човек чује реч равноправност одмах почне да скаче од среће верујући да тиме стиче с неким равноправност. Али то је обмана. Закон нема никакве везе са равноправношћу. Доказ? Па, запитајмо се: у ком то члану Устава стоји да су полови неравноправни? У ком то закону постоји неравноправност полова? Какву то онда неравноправност овај закон покушава да исправи? Ако ћемо право, постоје закони у којим је мушкарац дискриминисан, а жена повлашћена. Али то није оно што је предлагач имао на уму. Оно о чему закон заправо говори није неравноправност полова, него њихова неравномерност: неравномерна заступљеност полова у неким привредним и друштвеним организацијама. Али неравоправност и несразмерност нису идентични појмови. Само особе које желе неког да обману могу та два појма замењивати. Закон о родној равоправности је свесна језичка манипулација!
2) Закон подстиче неекономичност. Закон практично повећава трошкове пословања и тиме привредне субјекте чини неекономичним, неконкурентним, непрофитним и нерентабилним. Тиме он ослабљује ионако слабу привреду Србије. Дакле, он осиромашује и жене и мушкарце.

3) Закон је неправедан. Закон практично подразумева отпуштање с посла способних особа једног пола, а запошљавање неспособних особа другог пола. Тако је он не само неекономичан, него и неправедан. У бити, он је неморалан.

4) Закон је антимушки, антибрачан, антипородичан и антинаталитетан. Закон је манипулативан, економски штетан и неетичан. Али предлагачима закона није ни стао до социјалне правде нити до економског напретка. Закон је припремио Кабинет потпредседнице Владе. Ко је то? То је Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну равноправност. То тело упорно и доследно води изразито радикалнофеминистичку политику. Дакле, закон је по пореклу, сврси и смислу радикалнофеминистички. Његов истински циљ није промовисање социјалне правде, него завађање полова! Прави његов циљ је економско и психичко деградирање мушкарца, а тиме и брачног и породичног живота. Дакле, закон је у сржи антимушки, антибрачан, антипородичан и антинаталитетан. Ако се усвоји, биће више неправде и огорчења, а мање бракова, деце, правде и среће!
Због свега тога, сматрам да закон не само да не треба усвојити, него његове предлагачице и промотерке треба лустрирати – забранити им сваки даљи јавни рад!

Коментари

Популарни постови