ПРЕДАВАЊЕ СТИВЕНА БАСКЕРВИЛА "НОВА ИДЕОЛОГИЈА СЕКСА"

У Матици српској, у петак 8. децембра, у заједничкој организацији Матице српске и Института за европске студије, проф. др Стивен Баскервил, са Патрик Хенри колеџа (САД) одржао је предавање „Нова идеологија секса”. Присутне госте и публику поздравио је проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а разговор са гостом водио је др Миша Ђурковић, директор Института за европске студије.
Др Миша Ђурковић је на почетку http://www.vestinet.rs/pogledi/baskervil-ima-odlicnu-preporuku-srbijo-cim-neki-ambasador-pokusa-da-ti-diktira-ucini-to-javnimобјаснио зашто је значајно да неки људи, који су научници у свету и баве се одређеним темама које се тичу директног утицаја на свакодневни живот грађана, дођу у Србију и говоре о својим сазнањима и истраживањима. Он је напоменуо, да је изузетно важна још једна књига професора Стивена Баскервила (Stephen Baskerville), књига „Стављен под старатељство“ (TAKEN INTO CUSTODY), заиста фасцинантна књига која би требало да се преведе за нашу читалачку публику, а у поднаслову књиге стоји – Рат против очева, брака и породице као институције.

„Књига је објављена 2007.године, дакле пре десет година. Господин Баскервил је један човек који се бавио политичком науком, политичком теоријом и међународним односима. Кад је на свом личном случају осетио како изгледа ова цела индустрија развода (термин који он користи), онда је почео то да изучава и открио једну потпуну Пандорину кутију у којој управо преко тзв. породичних судова (постоје посебни судови за породичне спорове у САД), најрадикалније газе људска права одређених група људи.Овде је сакупио заиста фантастичне материјале који говоре о законима који се доносе и који крше разноразна права, пре свега очева, али и других делова породице, како функционише једна цела индустрија развода…

Дакле, кад се уђе у тај систем да се доносе закони који омогућују судијама, експертима, саветницима, адвокатима и другима, да зарађују огромну количину новца и да репродукују једно друштво у коме има све више разведених родитеља, у коме деца све теже живе итд.

Погледајте и послушајте предавање.

Коментари

Популарни постови