Владислав Ђорђевић : КО РАЗАРА ПОРОДИЦУ?

Одговором на насловно питање бавим се више од 25 годинa. Основна идеологија која ради на разарању породице је радикални феминизам (radical feminism). Мало људи је тога свесно. Феминизам и фамилизам су две дивергентне идеологије.

На разарању породице ради и ЛГБТ лоби (LGBT lobby). Он је персонално и идеолошки у спрези с феминистичким лобијем. Наиме, већина феминисткиња су лезбијке. Феминизам и хомосексуализам су две стране исте антипородичне медаље.

На нивоу филозофије, на разарању породице ради постструктурализам (poststructuralism). Основна идеја постструктурализма је да не постоје чврсте структуре нигде, па ни у друштву, ни у породици. Стога се те струкуре могу мењати како нам је ћеф. Породице су нешто флуидно. Стога можете имати секс с било ким и било када. Повремено и с мужем. Али флуидно.

Филозофија постструктурализма лежи у темељу идеологије постмодернизма (postmodernism). По постмодернизму не постоји истина као таква, него је она социјални конструкт. Ви сте мушкарац не зато што сте тако рођени, него зато што вам је друштво рекло да сте то. Да вам друшто каже да сте коњ, ви бисте били коњ.

Постмодернизам рађа морални релативизам (moral relativism). Све је дозвољено (anything goes). Такав релативизам води ка разарању моногамног хетеросекуалног брака.

На антроплошком нивоу, разарачи породице су социјални детерминисти (social determinists). У круговима психолога познати су као бехевиористи (behaviorists). Социјални детеминисти или бехавиористи верују да на наше понашање утичу једино или предоминантnо социјални чиниоци. Природни чиниоци се мало или нимало узимају у обзир. Овај антибиолошки став такође води ка разарању породице.

На идеолошком плану на разарању породице ради и културни марксизам (cultural marxism). Ова доктрина је позната и као прогресивизам (progressivism). По културним марксистима или прогресивистима моногамни хетеросексуаци, мушкарци, белци и хришћани су тлачиниљи „мањина”: хомосексуалаца, жена, небелаца и нехришћана, па су криви за сва друштвена зла. Тај идеолошки став такође води ка разазању моногамане хетеросексуалне породице и других традиционих вредности.

Дакле, на разарању породице раде првенствено феминисти и ЛГБТ лобисти, а ветар у леђа им дају: постструктуралисти, постмодернисти, култур-детерминисти, бехавиористи, култур-марксисти и прогресивисти. Сви они удружено раде на разарању породице. Наравно, на одржању традиционалне породице раде аврамовске религије, а то су јудаизам, хришћанство и ислам.

Коментари

Популарни постови