Владислав Ђорђевић: КУЧКА - ФЕМИНИСТИЧКИ ИДЕАЛ

Кучка је феминистички идеал. Што више кучки, то мање хетеросексуалних веза и бракова. Стога феминисткиње форсирају дела у којима се девојке наговарају да буду кучке.

Једно од дела „кучкиног” жанра гласи: „Зашто мушкарци воле кучке: од несигурне до девојке из снова: женски водич за терање по свом у вези” (2007). Aли ниједна веза не може да успе, ако девојка тера по своме.

Друго дело  „кучкиног” жанра гласи: „Витка кучка” (2008). Поента књиге је да девојке витким изгледом заводе младиће. Али ако се везе заснивају само на физичком изгледу, оне немају изгледа да трају. Али то и јесте циљ књиге.

Треће дело гласи: „Зашто се мушкарци жене кучкама: женски приручник за освајање његовог срца” (2010). Али дело је обмана. Ниједна веза не може да потраје уколико се жена понаша као кучка. Уколико послушамо савете из ове књиге имамо сигуран рецепт за неуспех у остваривању везе и брака.

Реперка „Сајси Ем-Си” је снимила песму „Антифа-кучке” (2012). Важно је имати у виду да су све ауторке ових дела популарне културе жене. То је и разумљиво. Када би мушкарац назвао девојку „кучком” био би одмах оптужен за мизогинију, али када девојка другу девојку назове кучком, онда је то комплимент.

Недавно сам слушао две девојке како разговарају и једна другу ословљавају са „Кучко”! То није увреда, него комплименет. У девојачком жаргону кучка је нешто позитивно.

Ко је кучка? Кучка је агресивна, промискуитетна, безобзирна девојка, која све чини да искористи младића. Али ако се девојка понаша као кучка, може очекивати да тако буде и третирана.

И један мој савет девојкама као феминисте и прогресивисте: будите кучке, па се после жалите на „насиље над женама”.

Коментари

Популарни постови