Владислав Ђорђевић- ФЕMИНИСТИЧКО ИСПИРАЊЕ МОЗГА

Феминисткиње су успеле да готово целокупној јавности исперу мозак. То није претривање, него чињеница.

У једној од многобројних телевизијских емисија посвећених „родној равноправности” новинарка је присутнима постављала питање: „Да ли су жене и мушкарци равноправни?” Готово сви испитаници су одговорили: „Не!” Како је могуће да тако апсурдан одговор дају готово сви, иако је ординарна чињеница да је правна равноправност мушкараца и жена уведена још Уставом 1946. године – давно пре него се било ко од испитаника и родио.

Али такво сумануто блебетање је могуће, јер су људи програмирани да реч „равноправност” схватају као „равномерност”. Другим речима, они су питање: „Да ли су жене и мушкарци равноправни?” схватали као: „Да ли су мушкарци и жене равномерно заступљени?” Али равноправност и равномерност су два различита појма. Може да их побрка само особа испраног мозга. Ако и јесмо равноправни, то не подразумева да морамо у свему бити равномерно заступљени. Неравномерност лако може бити последица чињенице да имамо различите способности и склоности.

Али феминисткиње су успеле да људима исперу мозак тако да бркају појмове различитост, равномерност и равноправност. И то испирање мозгова наставља се пуном паром.

Коментари

Популарни постови