Ovo je još jedan udar države na porodicu. Osnovni sud u Novom Sadu ponovo ispunjava želje, psihološke i pravne potrebe pojedinca, ne vodeći računa o interesu porodice Jakšić. Ovakvim radom Osnovni sud u Novom Sadu ugrozio je egzistenciju i život porodice Jakšić i najbolji interes njihovog deteta.

Porodica Jakšić iz Novog Sada izbačena je  iz svog stana u Bulevaru kralja Petra broj 61 gde su bili oko tri sata zabarikadirani i nisu dozvoljavali policiji i izvršitelju da ih isele.

Njihove muke počinju pre nekoliko godina kada su useljeni u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su, kako kažu, prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.

Investitor je, tvrde Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

Kako mediji prenose: "Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde."

Samardžić je 15. novembra u depozit suda uplatio 4.900.000 dinara, ali Jakšići kažu da taj novac još uvek nisu dobili, te da su ostali i bez novca i bez stana.

Nisu sporili to da ne žele izaći iz stana, već da će to učiniti kada od investitora dobiju novac koji im je on ostao dužan. Međutim, Jakšićima kako kažu još uvek nije uplaćen novac, a izbačeni su iz stana u kom im je zaključana sva imovina.

Jakšići koji su izbačeni na ulicu, kažu da su privremeno smešteni kod kumova, a sve što imaju, ostalo  zaključano u stanu.


Коментари

Популарни постови