Marija Jelović - SAMI STE SEBI KRIVI

Prenosimo tekst i sve rečeno i objašnjeno muškom rodu. Tekst je odličan i molim muškarce da se više uključe .


Tekst by gđa Marija Jelović . Pročitajte


"Potaknuta vašim komentarima, pričama, životnim sudbinama, svakodnevnim telefonskim pozivima ... te svojim višegodišnjim, kako osobnim tako i vašim iskustvom u borbi sa vjetrenjačama ... Sam od sebe nameclće mi se zaključak - "Generalno sami ste sebi krivi" (mislim na muški rod).

Danas ispaštate neke tuđe grijehe. Zbog jednog nasilnika - svi ste nasilnici, zbog jednog zlostavljača - svi ste zlostavljači, zbog jednog neodgovornog roditelja -svi ste neodgovorni ...

Žene su se borile i izborile ali i dalje se bore ... težeci ravnopravnosti ostvarile su mnoga prava i svaka čast na tome (uostalom i ja sam žena ali se nikada nisam osjetila neravnopravnom).

Danas iza sebe žene imaju jaku "mašineriju" (na tisuće, udruga, jak lobi, razne kampanje, podršku države i svih institucija ... ).

Htjeli ili ne, morate priznati da su žene na ovom polju jače, borbenije, hrabrije ... Mnoge idu toliko daleko da zlorabe sva ta stečena prava, prelaze granice ravnopravnosti i gaze sve pred sobom, pa i vlastitu djecu za ostvarenje svog cilja, potpomognute svim navedenim "vjetrovima" koji im "pušu u ledja".

A vi ... gdje ste?( Nemojte me pitati odgovor, istina bi mnoge zabolila.)
Postoje udruge, ne bas tipično muške, ali tu su. Bore se za djecu, za njihova prava. Bore se za roditelje, za njihova prava, ne ističuci nijednog posebno, ni više ni manje, već jednako, ravnopravno ...

Bilo je sličnih udruga i prije, ali polako gasile su se ... Zašto?
Odgovor pronađite u sebi. A pomoć u okvirima naših mogućnosti, kao i vašu osobnu spremnost da doprinesete zaštiti dječijih i roditeljskih prava, kako svom djetetu - djeci i sebi, tako i svoj djeci i njihovim roditeljima koji se nalaze u "čarobnom krugu" svakodnevnog kršenja ljudskih, dječjih i roditeljskih prava.

Potrazite:
Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (Zagreb)
Udruga dijete - razvod (Zagreb)
Ravnopravno roditeljstvo (Karlovac)
Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo Dalmacija - Split

Danas se to dogadja nama, sutra nekom drugom ... „

Коментари

  1. "morate priznati da su žene na ovom polju jače, borbenije, hrabrije", "Bilo je sličnih udruga i prije, ali polako gasile su se ... Zašto?" - odgovor na ova pitanja je kristalno jasan - FINANSIJE. Dok ženske NVO finansiraju vlada Švedske, kao i "privatne" fondacije USAID, i mnogobrojni Soroši, muške NVO, ako se i osnuju, ne finansira niko!!! I ne radi se o par tisuća evra, u to se sipaju milioni evra.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови